“Ens presentem com acusació particular per l’assetjament que vam rebre el desembre passat. Sembla que el que es diu a les xarxes no fa mal; però sí que en fa. No volem que quedi impune” Mig plorós, Javier Pulido, el pare de l’escola de Canet de Mar que va rebre insults a Twitter per haver aconseguit que el TSJC aprovés el 25% de castellà a la classe de la seva filla a l’Escola Turó del Drac, ha fet aquestes declaracions en sortir de declarar del jutjat, aquest dilluns. En aquest cas, el titular del jutjat d’instrucció 12 de Barcelona investiga quatre persones per haver piulat contra aquesta família, que la fiscalia qualifica d’”humiliants” i un delicte  d’odi. Per contra, els advocats defensors indiquen que s’emmarquen en el dret a la llibertat d’expressió.

Pulido ha explicat als periodistes que el seu cas és “un més”, i que “les persones han de deixar de tenir por”, i fins i tot ha convidat a tothom a anar a la manifestació d’aquest diumenge, convocada per l’Asamblea Escuela Bilingüe, entitat que va fer executar la sentència del TSJC, que imposa el 25% de castellà a tots els centres de Catalunya, mesura aturada pel mateix tribunal per la nova normativa aprovada pel Govern, denunciada per inconstitucional al Tribunal Constitucional.

El jutge no admet a VOX

En el cas de les piulades, el jutge Sergio Escalona no ha admès la personació de VOX perquè no ha presentat la querella, segons una resolució de la setmana passada. Com a acusació, està la Fiscalia de Delictes d’Odi i Discriminació de Barcelona que és qui va impulsar aquesta querella contra els quatre ciutadans, després de fer investigar mig centenar de persones. Els Mossos d'Esquadra van realitzar l'informe requerit pel fiscal. La Fiscalia General de l’Estat ha obert un expedient de seguiment d’aquest cas.

Fer canelons amb nens castellanoparlants

Una de les piulades amb més repercusió és la d’un veí de Barcelona que assegurava que aquell Nadal "faria canelons amb nens castellanoparlants". Jordi, l’investigat, va declarar la setmana passada al jutge que va fer les piulades “com a befa contra els polítics del PP i de VOX perquè diuen barbaritats contra l’escola catalana”. Jordi va haver de demanar un traductor per poder declarar en català al jutjat, ja que el jutge Escalona va afirmar a dos investigats que no entenia la llengua pròpia de Catalunya. 

Un altre dels acusats, de piular que s'apartés la menor, va declarar que les seves piulades  s'emmarquen en el debat sobre la immersió lingüística i que Ñ significa Espanya, no "Ñordo", una forma despectiva de parlar de les persones que defensen el castellà, segons la fiscalia.