El Consell per la República Catalana celebrarà finalment un acte a l'exterior del recinte firal del Parc de les Exposicions de Perpinyà durant la segona quinzena de febrer, i es descarta així l'estadi Aimé Giral, on juga l'equip de rugbi de la USAP, per una qüestió d'aforament. En aquest acte es preveu l'assistència del president a l'exili, Carles Puigdemont.

Encara que l'entitat liderada per l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont havia sondejat el camp de la USAP, amb capacitat per a 14.500 persones, s'ha optat pel recinte firal, que pot allotjar fins a 100.000 persones, ha explicat a Europa Press la presidenta de la delegació del Consell per la República a la Catalunya Nord, Júlia Taurinyà.

Encara que la data de l'acte encara no està tancada, probablement se celebrarà un dissabte de la segona quinzena de febrer, per la qual cosa podria fer-se el 15, el 22 o el dia 29.

Previsió de 50.000 persones

"Hi ha molta expectativa a la Catalunya Nord", ha subratllat Taurinyà després de precisar que treballen amb la previsió que més de 50.000 persones secundin l'acte, una cosa mai vista a Perpinyà, ha assegurat.

Segons Taurinyà, l'únic precedent va ser una manifestació de viticultors al municipi l'any 1907, que va congregar unes 170.000 persones.

També ha recalcat la col·laboració i el suport que reben de l'Ajuntament, l'alcalde del qual és Jean Marc Pujol, en tot allò que té relació amb l'organització de l'acte i de la seguretat, així com també del consell departamental de la zona: "Tot són facilitats".

A més, ha subratllat la transversalitat ideològica que dona suport a l'acte, tenint en compte que l'alcalde de Perpinyà és del partit Els Republicans, "que equival al PP a l'Estat", mentre que al capdavant del consell departamental hi ha el PS francès.

Puigdemont no serà detingut

Sense que estigui confirmada, es preveu l'assistència de Carles Puigdemont, que en diverses ocasions ha admès la seva il·lusió per tornar a Catalunya, encara que sigui a la part sota administració francesa.

En aquest sentit, la portaveu del Govern francès Sibeth Ndiaye, va reiterar que Puigdemont té immunitat de cara a l'acte que es prepara a Perpinyà, i va negar així que l'euroordre d'Espanya contra el president pugui provocar la seva detenció a França i posterior extradició, ja que "és diputat europeu i disposa d'immunitat parlamentària".