Crida silenciosa a manifestar-se contra els macroprojectes. Dos activistes han desplegat aquest dimarts, durant el ple del Parlament, una pancarta amb un missatge clar i nítid: "Stop macroprojectes". Un ple de la cambra que, precisament, ha servit per tirar endavant durant tota la jornada el debat a la totalitat dels pressupostos de la Generalitat per al 2023. Els comptes no destinaran cap partida econòmica per a les tres exigències del PSC en matèria d'infraestructures (Hard Rock, ampliació de l'aeroport o B-40), però sí que estan marcats per l'acord extrapressupostari escenificat entre el Govern i els socialistes en aquestes matèries. Tres punts que han generat crítiques per part de partits com els comuns i la CUP, però també per part d'activistes ecologistes.

🔴 Debat a la totalitat dels Pressupostos de la Generalitat 2023 | DIRECTE

Després d'una llarga intervenció de la portaveu d'ERC, Marta Vilalta, en què ha passat per alt la qüestió d'aquestes polèmiques infraestructures, dues persones que es trobaven a la tribuna pel públic (al capdamunt de la sala plenària) han desplegat la gran pancarta. Una acció reivindicativa feta en silenci, i que tan sols ha durat uns pocs instants, però que ha regalat una fotografia curiosa: just en aquell moment, els diputats republicans encara aplaudien el discurs de la seva portaveu, que ja tornava cap al seu escó, i ha semblat que oferien el seu suport als activistes. Qui sí que ha enviat un aplaudiment honest cap a l'acció de protesta han estat els diputats de la CUP, que fins i tot s'han posat de peu.

 

Manifestació el 4 de març a Barcelona

La pancarta també ha fet una crida a participar a la manifestació que s'ha organitzat el mes vinent. Tres entitats favorables a la preservació del territori han convocat una manifestació pel 4 de març a Barcelona per protestar contra l'eventual ampliació de l'aeroport del Prat, el quart cinturó pel Vallès (B-40) i el macrocomplex del Hard Rock, a Vila-seca i Salou. La concentració està convocada per les plataformes Aturem Hard Rock, Zeroport i Campanya Contra el 4t Cinturó, que combaten aquests tres grans projectes que figuren en el pacte per als pressupostos d'aquest 2023 entre el Govern d'ERC i el PSC. La manifestació, a la qual s'espera que es vagin adherint desenes d'entitats més en els propers dies, tindrà lloc el 4 de març a les 18 hores a la plaça Catalunya, amb el lema "Defensem la terra i construïm el futur".

En una atenció als mitjans a les portes de la seu de Foment del Treball, el portaveu d'Aturem Hard Rock, Eloi Redon, ha confiat aquest dilluns en què serà una mobilització "de país" per exigir un "canvi de rumb" a l'executiu de Pere Aragonès, a qui ha acusat d'acontentar els poders econòmics: "La patronal apunta i el Govern dispara", ha criticat. Redon ha considerat que Catalunya no necessita aquestes tres noves infraestructures, per les quals encara no està definit el projecte, sinó altres serveis, com a "educació, sanitat i transports públics, i lloguers no abusius".