La conselleria d'Economia ja ha retirat la pancarta amb el llaç blanc i una franja vermella d'una de les finestres de l'edifici, segons avança TV3. Aquesta pancarta substituïa la del llaç groc, vetada per la Junta Electoral Central (JEC). Al capdavant de la conselleria hi ha el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès.

llaç blanc Economia

Fonts de la Conselleria han explicat que tant la col·locació de pancartes com la resta d'accions dutes a terme al departament en favor dels presos les han impulsat funcionaris de les Asamblees en Defensa de les Institucions Catalanes (Adic).

"La Conselleria no ha donat cap ordre de retirar els llaços", han concretat al mateix temps que han subratllat que han estat els treballadors adscrits a aquestes assemblees els que han tret la simbologia de l'edifici públic.

Aquest dijous a primera hora, el president Quim Torra va decidir tapar la pancarta amb el llaç groc de la Generalitat amb una altra d'idèntica amb un llaç blanc. Aquesta va ser la resposta de Torra a la prohibició de la Junta Electoral Central del llaç groc als edificis públics durant el període electoral. El mateix van fer les conselleries i la resta de dependències públiques.

La JEC va donar al conseller d'Interior, Miquel Buch, fins a les 15 hores d'aquest divendres perquè enviï els Mossos d'Esquadra a retirar llaços i pancartes dels edificis de la Generalitat, i el va advertir de possibles responsabilitats penals si no retira l’ordre.

La resolució de la JEC demana al cos policial català que tregui "banderes estelades, llaços grocs o blancs amb ratlles vermelles o altres d'anàleg significat" així com "fotografies de candidats o polítics" i "pancartes, cartells o qualsevol altre símbol partidista" dels espais institucionals. En cas que Buch no compleixi l'ordre, la JEC requerirà a la prefectura dels Mossos que procedeixi a la "immediata execució" de la retirada dels símbols.

D'altra banda, segons ha pogut saber El Nacional.cat, la majoria de consellers han acordat que els llaços i pancartes es trauran de motu proprio per evitar que els Mossos hagin de despenjar la simbologia.

Retiren el llaç de la seu de la Generalitat a Girona

La Delegació de la Generalitat a Girona ha retirat el llaç blanc amb una franja vermella que el dijous al migdia van penjar a la façana de l'edifici.

delegacio generalitat girona acn

A primera hora del matí d'aquest divendres, els treballadors l'han despenjat i no ha durat ni 24 hores. També s'han despenjat un parell de llaços negres que alguns treballadors també havien col·locat al balcó de l'edifici.