De la mateixa manera que l'1-O es va voler evitar la imatge dels Mossos d'Esquadra requisant urnes, la majoria del Govern té clar que enviar els agents de la policia catalana a despenjar la simbologia contra la repressió a presos i exiliats és una fotografia que no suma, sinó que resta. D'aquí que en les darreres hores la majoria de consellers hagin arribat a la conclusió que per evitar-ho, el més convenient és treure els nous llaços i pancartes de 'motu proprio' abans que es compleixi l'enèsim ultimàtum de la Junta Electoral Central. Així ho confirmen a El Nacional

A les tres del migdia d'aquest divendres venç el termini que la JEC ha donat al Departament d'Interior, i per tant al conseller Miquel Buch, per indicar als agents que procedeixin a la retirada dels "símbols partidistes". A primera hora del matí fonts d'Interior asseguren que encara no han rebut la notificació formal, però afirmen que creuen que serà imminent. Així mateix, deixen clar que "tothom té ben clar que en aquesta batalla de símbols no es pot posar en un compromís els Mossos, perquè és un conflicte estrictament polític". 

La incomoditat al si del Govern amb aquesta polèmica és creixent i no entén de colors polítics, neguiteja tant a membres de Junts per Catalunya com d'ERC. La majoria d'ells, a qui Quim Torra ha donat llibertat per decidir sobre què fer als edificis on s'ubiquen les seves respectives seus, s'inclinen per blindar els Mossos i que siguin els tècnics i funcionaris que han col·locat els símbols els mateixos que els retirin. A la seu d'Economia han despenjat el llaç blanc minuts després de les nou del matí. 

Caldrà esperar per veure què passa amb els dos nous cartells que s'exhibeixen a la façana del Palau de la Generalitat, ja que ha de ser el propi president qui doni les ordres i algunes fonts confessen que, a diferència de la resta, la reacció de Torra, que ahir nit apostava per "defensar la llibertat d'expressió fins les últimes conseqüències" és més imprevisible. Sobre el cap de l'executiu català plana l'ombra de la inhabilitació, després que l'àrbitre electoral, la JEC, l'hagi denunciat a Fiscalia per desobediència. A més, Torra haurà de fer front a una sanció econòmica que es donarà a conèixer durant les properes hores. Entre el seu equip n'hi ha molts que dubten que valgués la pena haver-se exposat a una persecució penal per una pancarta.