Un grup de pro-catalans ha participat en la manifestació dels sindicats aquest matí a París, denunciant l'existència de presos polítics i exiliats a l'Estat espanyol.

En grup, en el qual hi havia membres del CDR de París, portava una pancarta reclamant l'amnistia. "Col·lectiu per l'alliberament dels presos polítics catalans. Amnistia. Respecte als drets i llibertats democràtiques. Dret a l'autodeterminació", indicava. Alguns dels concentrats portaven estelades independentistes.

CDR paris

La manifestació parisenca de l'1 de maig, que també ha inclòs representants del moviment dels "armilles grogues", ha desembocat al final en incidents amb la policia, que ha efectuat 34 detencions.

La marxa ha reunit 25.000 persones, segons els organitzadors, 17.000 segons el Govern francès, i ha començat a la plaça de la República. S'ha desenvolupat en la major part del recorregut de forma pacífica, excepte la destrucció d'alguns aparadors. Al moment final, quan s'han produït friccions entre manifestants sindicals i altres amb la cara coberta, han intervingut les forces de seguretat per dispersar-los, i han utilitzat gasos lacrimògens i un canó d'aigua.

Aquesta era la primera gran manifestació sindical al país des de l'inici de la pandèmia, després que l'any passat van ser anul·lades, per la delicada situació sanitària que travessava el país.

Diversos responsables sindicals han assenyalat que aquest 1 de maig ha de ser el tret de sortida d'una mobilització ciutadana per frenar algunes reformes que prepara el Govern francès, com la de les pensions, que ha quedat en suspens també per la pandèmia.