La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, ha iniciat aquest dimarts una visita institucional a Còrsega. Segons explica l’entitat sobiranista en un comunicat, l’objectiu és el d’internacionalitzar el conflicte català i teixir aliances. És per aquest motiu que aquest dimecres es reunirà amb les principals autoritats nacionalistes de la illa.

L’agenda institucional de Paluzie arrencarà aquest dimecres al matí, quan es reunirà amb l’alcalde de la ciutat de Bastia, Pierre Savelli. Posteriorment, també mantindrà una trobada amb el president del Consell Executiu de Còrsega, l’autonomista Gilles Simeoni, i el president de l’Assemblea de Còrsega, l’independentista Guy Talamoni.

Per altra banda, la presidenta de l’ANC també participarà de la presentació oficial del Comitè de Solidaritat amb Catalunya, entitat que aposta per la resolució del conflicte català a través d’un referèndum d’autodeterminació. Entre d’altres, ha estat impulsat per l’exeurodiputat i president de l’ALE (European Free Alliance), François Alfonsi, i el responsable de la Lliga dels Drets Humans a Còrsega, André Paccou.

A banda de les reunions i actes públics, Paluzie també té previstes diverses entrevistes en mitjans de comunicació, com la que concedirà aquesta tarda al telenotícies de France 3, de la cadena pública francesa.