La professora d’Economia de la UB i exdegana de la Facultat, Elisenda Paluzie, que dissabte va ser la més votada a les eleccions del Secretariat Nacional de l’ANC, ha assegurat aquest dilluns que “en principi”, no es postula com a candidata a la presidència tot i quedar per davant dels tres aspirants, David Minobes, David Fernández i Adrià Alsina.

"En principi jo no m'he presentat al secretariat postulant-me a la presidència”, ha assegurat Paluzie en declaracions a El Matí de Catalunya Ràdio, tot assenyalant que ara el que cal és “acabar amb una certa divisió” al si de l’entitat sobiranista.

Per això, Paluzie ha demanat ara treballar per fer “una candidatura unida”, i sense especificar cap nom, ha defensat que ara cal “parlar tots plegats”, incloent “les persones que s’han postulat com a president”, per tancar una “proposta de direcció que superi la divisió i reforci l’entitat”.

Pel que fa a la polèmica amb Antonio Baños, apartat de la cursa electoral per haver participat en una tertúlia radiofònica, Paluzie ha recordat que tots coneixien les normes, i per això “la junta electoral ha actuat correctament”. Amb tot, també ha assenyalat que “potser Antonio Baños té raó que aquesta normativa és injusta”.