La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, ha manifestat en una entrevista amb el diari belga Le Soir, que "els detinguts catalans que estan en presó preventiva són tractats com a terroristes" tot i que mai han actuat amb violència.

Paluzie ha assenyalat que aquests presos estan acusats de "delictes molt greus" que no han comès, i ha rebutjat que puguin ser processats per rebel·lió, ja que sempre han actuat de forma pacífica.

Paluzie ha indicat que, si la Justícia belga --que estudia els casos de Toni Comín, Meritxell Serret i Lluís Puig perquè estan exiliats a aquell país-- "no segueix la lògica de la Justícia espanyola", això tindrà conseqüències positives per a resoldre la situació. La presidenta de l'ANC confia que la Justícia de Bèlgica arribi a la conclusió que tota la causa a Espanya és una "construcció jurídica" que només se sustenta per motivacions polítiques i no pas per raons legals.

Paluzie critica que el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena no excarcerés Jordi Sànchez per poder ser investit perquè "no va renunciar a les seves idees independentistes", i conclou que això és un símptoma de la feblesa de la democràcia a Espanya.