La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, ha decidit ajornar la reunió del secretariat nacional de l'Assemblea prevista per aquest dissabte i que havia d'analitzar, entre d'altres punts, el posicionament de l'entitat davant del Govern de Quim Torra i l'exigència que apliqui el mandat de la República.

La decisió, segons ha avançat Nació Digital i ha confirmat El Nacional, s'ha comunicat avui als membres del secretariat i, des de l'Assemblea, s'ha argumentat que la convocatòria quedava ajornada per donar temps a poder analitzar els documents que s'hi han de debatre i per poder presentar les esmenes.

En una reunió de la cúpula de l'entitat prèvia a la celebració de la Diada, un dels membres del secretariat, Adrià Alsina, va presentar una proposta de resolució reclamant que, en cas que el govern no apliqui aquests mandats, se l'insti a convocar eleccions.

En el debat posterior es va decidir retirar la resolució i traslladar el posicionament de l'entitat a la reunió prevista per aquest dissabte del secretariat nacional, on s'hauran d'analitzar diferents documents en què l'Assemblea aborda la situació i la resposta que cal donar-hi.

Paluzie va protagonitzar l'11 de Setembre una contundent intervenció en l'acte polític de la Diada en què va reclamar a Torra i als partits independentistes que es materialitzi el resultat de l'1-O i de les dues eleccions al Parlament consecutives.