Milers de persones han participat aquest dissabte a la manifestació unitària convocada per Acció Cultural del País Valencià sota el lema 'Ja n'hi ha prou! Per un finançament just!'. Ha comptat amb el suport de representants del PSPV, Compromís, Podemos, Esquerra Unida, Esquerra Republicana i dels sindicats UGT, CC.OO. i Intersindical a la capçalera principal. Així mateix, a la manifestació també s'hi han sumat la CUP i altres formacions de l'esquerra independentista.

diada valència 2

La marxa ha commemorat la Diada del 25 d'abril, aniversari de la Batalla d’Almansa del 1707 (en la qual es va produir la victòria de les tropes de Felip V i la seva entrada al País Valencià), amb la voluntat d'unir la societat valenciana "al voltant d'una reclamació justa, d'un tracte i un finançament justos després d'uns pressupostos generals de l'Estat que són un insult", ha explicat el secretari d'ACPV Toni Gisbert. 

diada valència 1

Davant d'aquest situació, Gisbert ha remarcat que l'única possibilitat per canviar "la discriminació persistent del Govern espanyol és mobilitzar-nos de manera unitària". El portaveu dels convocants ha assegurat que cada vegada més s'està estenent al País Valencià "una sensació de discriminació i d'irritació", que tindrà "una canalització política clara en les pròximes eleccions autonòmiques i municipals". 

Gisbert també ha dit que l'emprenyament pel finançament "farà augmentar la irritació dels valencians respecte del Govern espanyol i Madrid, i pot fer que augmenti la reclamació de més autogovern". El secretari d'ACPV ha afegit que "el que sembla clar és que o els valencians tenim més capacitat de decisió, o el Govern espanyol sistemàticament ens discrimina, i nosaltres hem començat a dir ja n'hi ha prou d'aquesta discriminació". 

diada valència 3

La manifestació ha posat punt final a una jornada que s'ha iniciat amb una festa al Jardí de Vivers de València amb l’objectiu de visibilitzar de forma festiva la demanda social a favor de la recuperació de la ràdio i televisió valencianes i de TV3, així com la reciprocitat amb IB3. A la festa han participat el Club Súper 3 de TV3, Na Bimbolles d’IB3 i el Rock Babalà de l’antiga ràdio i televisió valencianes.