Fa 2 dies el Jutjat de Primera Instància nº 20 de Barcelona obligava el diari El País a publicar una rectificació a un llarg article, "Una semana viendo sólo TV3" en què qüestionava el paper de TV3 en el procés i l'acusava de parcialitat. A desgrat de la sentència, el diari ha continuat la seva campanya contra TV3 amb un article titulat "El País responde a la manipulación informativa de TV3". I ha tornat a publicar l'article que va originar la polèmica, abans fins i tot que la rectificació exigida pel tribunal.

La polèmica

L'article va ser publicat originalment el diumenge 12 de novembre, en versió paper i digital. TV3 va apreciar nombroses inexactituds en l'article, i Vicent Sanchis, el director de la televisió catalana, va exigir al diari una rectificació. El Consell Professional de TV3 va establir vuit rectificacions que hauria de fer El País. Com que el diari va ignorar aquesta petició, TV3 va recórrer als tribunals, que van establir que El País hauria de publicar la rectificació amb el mateix tipus de lletra i la mateixa paginació. La sentència es podia recórrer, però fins ara el diari l'ha anunciat però no l'ha cursat.

El País insisteix

El País assegura que la sentència no entra en el fons de les dades ofertes per l'article, sinó que tan sols garanteix el dret de rèplica de TV3. El País , abans de publicar la rèplica redactada per TV3, ha escrit un editorial criticant la sentència que considera "un atac a la llibertat d'expressió" i acusa a l'independentisme de "desig de venjança". El diari desafia als tribunals tornant a publicar l'article a l'origen de la polèmica, tot manifestant-se "orgullós" de la seva actuació "perquè la veritat prevalgui", tot i que han assegurat que acomplirien la sentència.