El pagès andalús que va fer viral un vídeo en el qual banalitzava la repressió exercida per l'Estat a Catalunya és un alcalde del PP. Es tracta de Miguel Ángel Manrique Peinado, alcalde d'Arquillos (Jaén), un petit municipi de poc més de 1.700 habitants.

Manrique Peinado va fer-se viral durant una protesta protagonitzada per pagesos a la província andalusa de Jaén. Els camperols van tallar carreteres per protestar pels baixos preus que tenen els seus productes, que provoca que no els permeti obtenir rendibilitat, i la policia va començar a carregar i a llançar gasos lacrimògens.

Va ser aleshores quan l'alcalde popular es va gravar denunciant la repressió policial sense oblidar Catalunya. "Allò que no han tingut valor de fer a Catalunya, ho estan fent aquí a Jaén", va etzibar, oblidant que a Catalunya diverses persones han perdut ulls o testicles durant les manifestacions independentistes.

Manrique també va reivindicar el "pacifisme" de la protesta en què participava. "Això és el què ens hem trobat aquí. Estàvem en una manifestació pacífica i ens estan fent fora com a gossos amb gasos lacrimògens", lamentava.

Un 'popular' diferent

Tot i la criminalització constant que el PP ha fet sobre les diferents protestes independentistes dels CDR i el Tsunami Democràtic, Manrique no ho sembla compartir. O no, almenys, pel problema que denuncien patir els pagesos. I és que en el seu compte personal de Facebook no s'està de compartir notícies sobre talls de carretera i crema de pneumàtics tot reivindicant que "quan el poble parla se l'ha d'escoltar".