El president de Castella-la Manxa, Emiliano García-Page, ha assegurat que "l'única nació" que entén és l'espanyola, però que es mostra obert a acceptar matisos de caràcter "folklòric". En declaracions a La Sexta, Page ha dit: "Espero que ho puguem parlar entre tots i consensuar-ho tots els dirigents del PSOE".

Concretament, García-Page ha declarat que "depenent" del que s'entengui per "nació de nacions", ell pot estar-hi d'acord o no. A parer seu, l'única nació és l'espanyola, però accepta que es pugui arribar a parlar de "nacions culturals" o que algú pugui donar-li un "to folklòric o de quart i mig de nació".

El president manxec ha reconegut "molts dubtes terminològics" i que, malgrat que defensa "clarament" un plantejament federal de l'Estat espanyol, hi ha "diferents conceptes de federalisme".

Les declaracions de García-Page se sumen a les que aquest mateix dilluns va pronunciar l'alcalde de Valladolid i portaveu del PSOE, Óscar Puente, que en una conferència a la seva ciutat va afirmar que la qüestió catalana el "cansa", "avorreix" i li fa "molta mandra", i que Castella és la nació "vertadera", la "mare de totes les nacions espanyoles".