El president de Castella-la Manxa, Emiliano García-Page, ha tornat a carregar contra l'independentisme. Concretament, ha assegurat que els independentistes catalans "volen independència", però també volen "pasta i privilegi fiscal"." En què quedem? Algú que es vol anar no demana als altres que els ho paguin. Només faltaria", ha sentenciat. Page ha estat molt bel·ligerant sempre amb el moviment independentista així com amb la llei d'amnistia que defensava la seva formació. El president manxec s'ha erigit en una de les principals veus crítiques dins del PSOE i en concret contra les polítiques de Pedro Sánchez. Això inclou tot pacte i aproximació als partits independentistes. 

Amb una nova convocatòria electoral a Catalunya el pròxim 12 de maig, Page no ha perdut l'oportunitat dir la seva. Per una banda, el president manxec ha afirmat que en aquesta època electoral s'escoltaran "moltes ximpleries" dels independentistes, que "no es tallen quan arriben eleccions i treuen el pitjor de si mateixos". "Ara que hi ha moltes eleccions pel mig sentirem els que volen marxar i trencar això, com si els altres ni haguéssim nascut amb drets a Catalunya", ha sentenciat. 

Ha assegurat que una Catalunya independent restaria drets als ciutadans espanyols. Concretament, ha afirmat que tots els espanyols han nascut amb drets a Catalunya i que els perdrien en cas d'independència:  "El dret a poder anar lliurement, que no em demanin papers, que si em poso malalt, m'ingressin en un hospital. Per què renunciarem als nostres drets perquè hom vulgui apropiar-se dels altres?". 

Tensions amb Ferraz

Els constants retrets de Page contra la direcció dels socialistes han fet que la relació entre tots dos sigui cada cop més tensa. Recentment, el secretari de l'Àrea Institucional i Grans Ciutats del PSOE, Alfonso Rodríguez Gómez de Celis, ha carregat contra el president manxec i les seves crítiques a l'amnistia.  L'ha acusat de buscar "l'aplaudiment fàcil" de certs sectors de la societat i considera que les seves posicions són "marginals" i estan en "minoria absoluta" dins del PSOE.

Gómez de Celis ha afirmat que respecta les crítiques de Page i li ha expressat la seva consideració i estima, però a continuació ha indicat que preferiria que fes aquestes crítiques als fòrums interns del partit perquè "ho fa poc". "La seva participació, per exemple, en els comitès federals és parlar a la porta i després callar-se a dins, és habitual", ha etzibat.

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!