El govern municipal de la Paeria ha presentat un recurs contra la requisitòria de la Junta Electoral de Zona (JEZ) que els obliga a retirar la pancarta de suport als presos polítics que hi ha en una façana de l'Ajuntament i el llaç groc que hi ha a l'altra.

L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha remarcat que els ha ''sorprès la celeritat" de l'acord de la Junta, que després de rebre la denuncia del grup municipal de Cs a les nou i deu del matí a les dotze i set minuts del migdia ja havia enviat un correu electrònic amb la resolució. Esgotat el termini de 24 hores que fixava la JEZ, la pancarta i el llaç encara no s'han retirat perquè des del govern municipal es considera que han de poder presentar al·legacions a la decisió per no provocar una "situació d'indefensió".

pancarta presos llaç groc ajuntament lleida - acn

ACN

El paer en cap ha explicat que al recurs presentat a la JEZ argumenten que són molts els governs de diferents administracions que "utilitzen constantment els espais públics per fer manifestacions" diverses, ja sigui contra la violència de gènere, a favor de l'acollida dels refugiats o contra la pobresa energètica. Segons Pueyo, totes aquestes són "manifestacions ideològiques" però en cap cas "partidistes" en el sentit que no s'identifiquen només en un sol partit sinó amb l'opinió d'una "àmplia capa de la societat".

Pueyo considera doncs que la demanda de llibertat per als presos polítics és un posicionament legítim del govern municipal que "deriva de la voluntat dels ciutadans expressada a les urnes. En aquest sentit, l'alcalde ha afegit que és evident que davant una campanya electora imminent són molts els elements de tensió, com poden ser els 4 convocatòries electorals dels darrers quatre anys o la imminent sentència del judici del procés. Això no obstant, considera que han de ser els ciutadans els que han de dir el que volen a través de les urnes.

alcalde de Lleida, Miquel Pueyo tinent d'alcalde Jordina Freixanet - acn

L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, i la tinent d'alcalde Jordina Freixanet. | Foto: ACN

Amb el recurs presentat, el govern municipal demana que es resolguin els "efectes d'indefensió" amb que s'han trobat davant el fet que en la requisitòria no hi figura l'oportunitat de presentar recurs. A més a més també demanen que s'anul·li la notificació comunicada per correu electrònic i que se suspengui fins a la resolució del recurs.

Segons la tinent d'alcalde Jordina Freixanet, amb aquesta requisitòria s'està fent una "interpretació molt restrictiva" del concepte partidista i ha reiterat que la reivindicació de la pancarta i el llaç no correspon a un únic partit sinó a la voluntat manifestada a les urnes. Obligar-ne la seva retirada, ha afegit, "pot vulnerar els drets fonamentals". Freixanet, espera que en dos dies la JEZ resolgui el recurs presentat i llavors l'equip de govern prendrà una decisió respecte de la pancarta i el llaç.