Les preguntes formulades pels grups d'ERC-Avancem i la Crida-CUP davant l'existència de carrers de la ciutat dedicats a persones que van tenir vinculació amb el franquisme ha derivat en una picabaralla dialèctica entre l'alcalde Àngel Ros i el republicà Carles Vega.

Després de repassar els canvis de noms de carrers que s'han fet durant l'etapa democràtica a Lleida, Ros ha acusat aquests dos grups de "demagogs" per voler fer un debat polític d'aquest tema "per desgastar-lo" i ha reiterat que per canviar un nom primer han de ser els veïns els qui ho sol·licitin.

L'alcalde de Lleida ha rebutjat que se'l titllés de "franquista", qualificació que Vega ha negat haver pronunciat tot remarcant que "una persona que es nega a esborrar tots els vestigis que quedin de la repressió franquista és una persona que no fa bé la feina". Altrament, el plenari ha aprovat una moció per reclamar l'alliberament "immediat i definitiu" de l'AP-2 entre Lleida i Montblanc i, a la vegada, la duplicació de l'N-240 entre les Borges Blanques i la capital del Segrià.

Àngel Ros i el republicà Carles Vega han mantingut en la part final del ple, corresponent al mes de desembre, un tens intercanvi de paraules arran de les preguntes dels grups d'ERC-Avancem i de la Crida-CUP en relació amb l'existència a Lleida de vuit carrers dedicats a persones que van tenir vinculació amb el franquisme i amb el manifest promogut des de la societat civil per demanar-ne la retirada. Ros ha acusat Vega de titllar-lo de "franquista", afirmació que aquest ha negat, tot i deixar clar que "una persona que es nega a esborrar tots els vestigis que quedin de la repressió franquista –tal com estableix la Llei de la Memòria Històrica- és una persona que no fa bé la feina".

L'alcalde de Lleida ha repassat tots els canvis de noms franquistes de carrers, blocs d'edificacions i actuacions duts a terme en aquest sentit durant els governs d'Antoni Siurana i del propi Ros. Així mateix i apel·lant a la "reconciliació i a la pau" ha acusat ERC i la Crida de "demagogs" per voler fer d'aquest tema un debat polític "únicament per erosionar l'equip de govern i la seva persona". Ros ha insistit que per procedir a canviar un nom d'un carrer primers han de ser els propis veïns, presentant un nombre suficient de signatures, els que ho sol·licitin.

El regidor de la Crida per Lleida-CUP, Pau Juvillà, ha reconegut que s'han canviat noms "però encara queda molta feina per fer", ha defensat, tot afegint que "sense justícia no hi ha reconciliació". Per la seva part, Carles Vega també ha qualificat les respostes de l'alcalde de "demagògiques" i ha afirmat que "l'hauria suspès, si hagués estat un examen". "Una cosa és la reconciliació i l'altra la desmemòria", ha sentenciat el republicà.