Des de que es van celebrar les últimes eleccions municipals i autonòmiques, Ciutadans s'està esforçant per demostrar que és el PSOE qui no vol pactar amb ells i justificar així la seva negativa a facilitar la investidura de Pedro Sánchez al Congrés. Aquest mateix diumenge, la portaveu nacional del partit, Inés Arrimadas, ha denunciat que en 100 ocasions, els socialistes han arribat a pactes amb partits nacionalistes o independentistes com el PNB, ERC, JxCat, BilduGeroa Bai, Podemos o Compromís a diverses comunitats i municipis de tot l'estat.

Segons el partit unionista, el PSOE i les seves diferents federacions, sempre pacten amb nacionalistes. De fet, Ciutadans denuncia que el PSOE ha preferit pactar amb aquests partits enlloc "d'afavorir el constitucionalisme", o el que és el mateix, donar-los el poder al PP o a ells mateixos, com amb el cas de Navarra

A més a més, aquest fil no té en compte que tant el Partit Popular com la formació d'Albert Rivera han vetat el partit socialista de tots els pactes electorals, per tant, les úniques opcions de pacte dels socialistes són els partits nacionalistes i Podemos.

Alhora, en moltes de les situacions denunciades, com per exemple el cas de l'Ajuntament de Bilbao, on dels 29 regidors, el PNB en té 14, a un de la majoria absoluta, seguit del PSOE, Bildu, Podemos i el PP, Ciutadans no té cap representació al consistori i el constitucionalisme no sumaria per fer-se amb l'alcaldia.

Aquesta mateixa situació també es dona a molts dels ajuntaments catalans, també denunciats per la formació espanyolista, on el partit d'Albert Rivera no va aconseguir cap alcaldia ni tampoc cap majoria relativa en tot el territori.

Ara bé, un cop vist tot el fil que han publicat a Twitter, a Ciutadans se li escapa que a la Comunitat de Madrid i a l'Ajuntament de la capital de l'Estat espanyol, ells han fet exactament el mateix que denuncien, i no han deixat governar el partit que ha guanyat les eleccions pactant amb el PP i el partit d'ultradreta Vox