El Pacte Nacional pel Referèndum, que agrupa entitats i partits sobiranistes, celebrarà aquest divendres l’acte central de la seva campanya per visualitzar “l’extraordinària transversalitat" dels suports a favor d'un referèndum pactat amb l'Estat. L’acte se celebrarà al Palau de Congressos de Catalunya i comptarà amb la intervenció de diverses personalitats internacionals.

"El missatge que donarem serà una foto molt potent, la d'un poble que vol votar tenint en compte la pluralitat del país", ha subratllat el coordinador de la plataforma, Joan Ignasi Elena. En aquest sentit, Elena ha explicat que l'esdeveniment mostrarà el "suport extraordinàriament transversal" que té la celebració del referèndum a Catalunya, evidenciat en els participants a l’acte, personalitats catalanes, de la resta d’Espanya i d'àmbit internacional.

Elena ha fet referència també a la pluralitat del suport i ha subratllat que s’han adherit al manifest del Pacte "advocats, sindicalistes, empresaris i teixit associatiu”, entre d'altres. Segons la plataforma, a l'acte d'aquest divendres les entitats de la societat civil que donen suport el referèndum seran les "protagonistes" mentre que les autoritats i partits polítics tindran un paper secundari.

Es preveu que unes 2.000 persones assisteixin a l'esdeveniment en el qual també es revelarà el marcador d'adhesions al Pacte Nacional pel Referèndum, que arribava a 400.000 firmes fins al dia de Sant Jordi. Amb tot, des de la coordinadora insisteixen que l'acte de demà no és el final de la plataforma, sinó que aquesta haurà de reunir-se per decidir les seves noves línies d'actuació.