Els representants del Pacte Nacional pel Referèndum, amb el coordinador Joan Ignasi Elena al capdavant, desembarquen aquest dimecres i dijous a Madrid per engegar els contactes amb representants polítics estatals del Congrés dels Diputats, segons ha sabut El Nacional.

El Pacte es va posar en marxa el passat 23 de desembre en un acte al Parlament encapçalat pel president, Carles Puigdemont, la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, amb la voluntat d'impulsar un referèndum pactat. 

Amb aquest objectiu s'ha elaborat un manifest, que ha recollit ja més de 100.000 signatures, i que acompanya la carta que s'ha fet arribar a nombrosos representants de partits, organismes i entitats d'àmbit estatal sol·licitant reunions per explicar-los la proposta.

Abans de començar aquestes trobades, però, el manifest ja ha recollit diferents suports públics d'àmbit estatal, entre els quals, el líder de Podemos, Pablo Iglesias, i el coordinador d'IUiA, Alberto Garzón.

La proposta comença també a sumar suports més enllà de l'Estat. La setmana passada va ser el vicepresident del Parlament Europeu Dimitri Papadimoulis.