Amb la batalla entre ERC i JxCat en plena ebullició a nivell nacional, en bona part motivada per quin grau de confiança cal donar als socialistes, el PSC de Tiana ha mogut fitxa per bastir una aliança de govern amb l'independentisme. A partir d'avui entren a formar part del govern municipal de coalició que fins ara conformaven republicans i postconvergents. Així es va decidir ahir al vespre, després d'una agitada assemblea local socialista. 

A les 12 del migdia tindrà lloc la signatura oficial de l'acord, que protagonitzaran ERC i el PSC, els dos partits que han tirat endavant la negociació. D'aquesta manera, el govern municipal deixarà d'estar en minoria com fins ara i l'alcaldessa Marta Martorell es garanteix l'aprovació dels pressupostos el mes vinent. 

Com a conseqüència d'aquest pacte tripartit, la formació que va guanyar les eleccions municipals, Junts per Tiana -una llista d'electors independents-, es quedarà ocupant l'oposició en solitari amb 5 dels 13 regidors del ple. De fet, el pacte anunciat suposa un gir de guió dels socialistes, que havien iniciat converses amb Junts per Tiana per presentar una moció de censura. 

El 15 de juny passat, ERC va fer-se amb l'alcaldia de Tiana tot i no ser la llista més votada, gràcies a una entesa amb JxCat, que va sumar els seus 2 edils als 4 dels republicans. Per a l'operació van necessitar el suport extern del PSC, que fins llavors, havia liderat el govern de Tiana.