El Pacte Nacional pel Referèndum organitzarà una campanya per recollir signatures que arrencarà la setmana prèvia a Sant Jordi i s’allargarà fins a l’1 de maig.

El 23 d’abril serà un dels dies clau a la campanya, ja que aprofitaran la celebració de Sant Jordi per situar arreu del territori un miler de punts per recollir adhesions al Pacte. “Convertir el dia de Sant Jordi no només en el dia del llibre i la rosa, sinó també de reivindicació de la democràcia, del vot, del referèndum i del dret a decidir”, ha assegurat el coordinador de la comissió executiva, Joan Ignasi Elena, després de reunir-se amb una cinquantena d’entitats aquest dijous a Barcelona. En aquest cas no era una cimera amb tots els integrants sinó només una reunió de treball amb totes les entitats, pel què no han assistit ni el Govern ni els partits polítics que formen part de la plataforma.

De cara a mitjans de maig preveuen organitzar un acte “més massiu i multitudinari” d’estil més clàssic, per explicar quina ha estat fins aleshores la feina del Pacte. En aquest sentit, també preveuen un viatge al País Basc per anar a buscar suports pel referèndum a Catalunya. 

Elena també ha interpretat les dades de l’enquesta CEO donades a conèixer aquest mateix dijous i ha destacat que “tres quartes parts dels catalans estan a favor del referèndum” i que els votants de la majoria de partits contraris a la consulta també creuen que “votar és la solució”. En aquest sentit, ha reivindicat que l’entitat “vol donar llum a l’expressió de la voluntat majoritària dels catalans a Catalunya, Espanya i el món”.