El Pacte Nacional pel Referèndum, que ha de començar a caminar a partir de demà, naixerà amb molts deures. D’entrada, l’elecció de nous responsables, per a la qual cosa es perfila un “grup de coordinació”, que podria tenir com a portaveu l'exdiputat del PSC Joan Ignasi Elena, però també la voluntat àmpliament compartida d’impulsar una campanya sobre el referèndum.

La campanya que s'impulsarà “no només a Catalunya”, segons diferents fronts, tindria com a objectiu l’explicació de les raons del referèndum així com la voluntat de concitar adhesions a Catalunya però també a nivell internacional.

Tot plegat, són propostes que estarien abordant els participants en els prolegòmens de la reunió prevista per a demà a la tarda al Parlament.

De moment, l’ordre del dia és tan breu com els punts que apareixen a la convocatòria que va enviar divendres passat el president, Carles Puigdemont, als convocats. Cinc punts, que se centren en la proposta de crear –“si escau”- el Pacte Nacional pel Referèndum, després d’analitzar la situació del Pacte Nacional del Dret a Decidir i els plans de futur.

El llarguíssim ple que s’està celebrant al Parlament ha permès els contactes a múltiples bandes per començar a treballar la proposta. El president ha aprofitat per mantenir converses amb bona part dels responsables de les formacions i grups participants presents a la Cambra.

Tot apunta que el nou "grup de coordinació" estarà integrat per entre 4 i 7 persones i tindrà l'exsocialista Joan Ignasi Elena com a portaveu. Un altre dels noms que ha aparegut és el del també exdiputat, en aquests cas d’Iniciativa, Jaume Bosch. Aquest és el perfil dels noms que s’estan plantejant.

La reunió de demà, que començarà a dos quarts de sis de la tarda al Parlament, haurà de fer repàs també de la situació del full de ruta, inclòs l’estat dels temes pendents que s’han de tancar abans del 31 de desembre, segons l'acord que van tancar JxSí i la CUP al Parlament.

(Hi haurà ampliació)