Dimarts vinent a les 17.30 es tornarà a reunir el plenari del Pacte Nacional pel Referèndum. La trobada haurà de servir per donar resposta a la pressió dels comuns, que insisteixen a mantenir les converses sobre el darrer tram del procés dins de l'espai polític i social que emmarca el Pacte. El grup coordinador, que encapçala Joan Ignasi Elena, s'ha reunit aquesta tarda per abordar una decisió al respecte després que Catalunya en Comú rebutgés participar en la reunió de partits que va convocar el president, Carles Puigdemont, aquest dilluns al Palau de la Generalitat.

Els membres de la comissió de coordinació del Pacte han insistit repetidament que la feina que se'ls va encarregar està ja acomplerta i ara correspon als partits tirar endavant els preparatius del referèndum un cop el Govern de l'Estat ha rebutjat la darrera oferta de diàleg del president Puigdemont. Amb tot, la reunió de dimarts vinent servirà per valorar la feina feta i per decidir si ha de continuar tenint un paper d'ara endavant.

De fet, el Govern ha deixat clar avui que el president vol escoltar l'opinió d'aquest ens abans de fixar la data i la pregunta del referèndum.

Formen part del Pacte Nacional pel Referèndum institucions -encapçalades pel Govern, el Parlament i l'Ajuntament de Barcelona-, partits, sindicats, patronals i un ampli ventall d'entitats.

Aquesta tarda, el Pacte ha confirmat la reunió a través del seu compte de Twitter.