La nova força d'esquerres que impulsa l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, no establirà cap aliança amb el PSC, almenys de moment. Així ho ha fet saber el líder d'En Comú Podem, Xavier Domènech, que ha apuntat que és "massa avançat" parlar sobre aquest pacte amb els socialistes.

En declaracions a Catalunya Ràdio, el diputat dels comuns al Congrés ha expressat el seu compromís amb el dret a decidir dels catalans i ha assegurat que donaran suport a un possible referèndum d'autodeterminació de Catalunya: "Si el convoquen uns altres hi serem i, si cal, el convocarem nosaltres si governem", ha apuntat. Això sí, ha considerat que el procés no ha d'anar dirigit a un conflicte de símbols identitaris. Domènech ha considerat que "la batalla de banderes no és la millor forma per a aconseguir majories per a canviar el país" en relació a la polèmica de les estelades i la recent detenció de l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós.

Domènech no ha volgut desmentir ni tampoc confirmar els rumors que el situen com a líder del nou partit d'esquerres. Ha afirmat que està a disposició del que li demanin els seus companys de partit, però ha demanat que s'avanci cap una pluralitat de lideratges.