L'exdiputat socialista Paco Vázquez ha assegurat en una entrevista al diari El Español que encara que li sàpiga greu "el PSOE és el beneit útil de Podem i el separatisme". 

 A l'entrevista, Vázquez opina que al sanchisme sempre se li podran retreure les seves aliances i que per això "busca legitimar-les a les urnes". Per contrarestar-ho, l'exdiputat proposa demandar-lo als militants del PSOE que "encara sentin un mínim patriotisme". Afegeix que el que caldria seria "crear un front constitucional, sense ERC ni Podem perquè el PSOE a hores d'ara és "el beneit útil". 

En el seu discurs, Vázquez revela gairebé el vot: "Possiblement donaré suport a Rivera". Recrimina al "camaleó Sànchez" que l'actual PSOE pateixi una "deriva ideològica molt preocupant per a l'estabilitat del país". 

Vázquez afirma que dues conviccions li impedeixen votar el PSOE: la seva idea territorial d'Espanya i la seva condició de catòlic. Vázquez explica el segon factor argumentant que "el PSOE ha tornat a un anticlericalisme que ja habia superat amb el pas del temps". 

Per a Vázquez, el que "s'ha desplaçat és el PSOE", mentre que ell continua tenint les mateixes idees. Va deixar de tenir carnet socialista abans que arribés Pedro Sánchez al partit perquè, diu, "no podia militar en un grup que trencava amb la solidaritat per acceptar vies excepcionals per a Catalunya". 

Debats polítics

Sobre la picabaralla de Borrell i Rufián que va acabar amb una suposada escopinada, Vázquez considera que l'ambient que es viu al Congrés "no arriba ni a debat universitari". Dels seus 25 anys com a diputat recorda discursos molt més durs que aquest, "però sempre des d'un punt de vista dialèctic, amb un alt nivell". En canvi, els debats d'ara diu que reflecteixen els grans problemes dels espanyols: "La mediocritat a què ha arribat la política motivada per la immaduresa i la falta de preparació".