El secretari general de CC.OO. de Catalunya, Javier Pacheco, s'ha reunit la tarda d'aquest dimecres amb el president d'ERC, Oriol Junqueras, en la seu de CC.OO. de Barcelona, segons ha informat el sindicat en un comunicat.

Pacheco ha aprofitat la trobada per a explicar al president d'ERC les propostes de CC.OO. de Catalunya per a la reconstrucció social i nacional "fonamentals que cal afrontar per part del pròxim Govern" que es conformi després de les eleccions.

El secretari general de CC.OO. ha recordat a més a Junqueras el posicionament "inequívoc" del sindicat en favor de l'alliberament dels polítics i activistes catalans empresonats.

 Junqueras insisteix en un Govern a quatre

El líder d’ERC, Oriol Junqueras, ha insistit a formar un Govern amb Junts per Catalunya, els comuns i la CUP i els ha demanat que deixin de vetar-se mútuament. En una entrevista aquest dimarts a RAC1, el republicà ha instat les formacions a “deixar de banda els interessos polítics i posar per sobre els del país” i ha assegurat que ara “el que toca és fer costat al president Pere Aragonès”.

D’aquesta manera, Junqueras ha reafirmat la necessitat, al seu entendre, de crear una “majoria àmplia” amb tots aquells partits que defensin l'amnistia per als presos i exiliats i un referèndum d’autodeterminació. Tot i els vetos creuats entre les tres formacions, el líder d’ERC s’ha mostrat esperançat que finalment hi hagi una entesa. “No espero repetir les eleccions a Catalunya perquè espero responsabilitat dels altres partits i que deixin de barallar-se. Per una vegada a la vida han de posar al davant els interessos del país i crear un govern útil, ampli i preparat", ha dit. 

De fet, ERC començarà aquesta mateixa setmana la ronda de negociacions. Primer serà amb la CUP, perquè són “un actor indispensable i un dels partits que han sortit més reforçats de la cita electoral". Continuarà amb Junts per Catalunya i tancarà amb els comuns.

Imatge principal: Foto de CCOO i Junqueras. - ACN.