El líder de Podemos, Pablo Iglesias, ha donat aquesta tarda per trencada la majoria que donava suport al president espanyol, Pedro Sánchez, al Congrés. Iglesias ha obert la reunió del consell ciutadà de Podemos, advertint que no es pot governar "per decret i amb només 84 diputats", i ha demanat a la seva formació que es comenci a preparar perquè "hi poden haver eleccions molt aviat".

Iglesias ha donat pràcticament per fet que no es podran tirar endavant els pressupostos generals, que havia pactat amb el PSOE, i que estan "en situació de bloqueig" per la negativa dels partits independentistes a donar-hi suport, "i si la situació dels presos polítics no canvia".

Després d'atribuir part de la responsabilitat als partits independentistes -diu que tenen "dificultats per implementar una estratègia més pragmàtica"-, Iglesias 
també ha carregat contra Pedro Sánchez, per una manca de "gestos" a favor d'un "diàleg sincer" on tots els temes "es puguin posar sobre la taula".

Segons el secretari general de Podemos, la intervenció del diputat d'ERC Gabriel Rufián en la darrera sessió del Congrés és una mostra més que la legislatura queda sentenciada, i ha criticat frontalment el seu comportament. "L'estil polític parlamentari rufianista potser no sigui la tàctica més sensata en aquests moments", ha indicat. Iglesias "sospita" que així ho pensen també "molts independentistes malgrat que ara tanquin files". El que és una evidència, és que la majoria de la moció de censura ja no està operativa.

Iglesias ha posat les eleccions andaluses com un repte important dels partits espanyols de cara a aquesta nova etapa preelectoral.