L'exvicepresident espanyol i líder històric de Podemos, Pablo Iglesias, s'ha quedat sense plaça per donar classes de periodisme a la Universitat Complutense de Madrid. Iglesias volia entrar com a professor associat però ha quedat en cinquè lloc dels 7 que s'havien presentat. 

La plaça convocada era per al Departament de Periodisme i Nous Mitjans de la Facultat de Ciències de la Informació i es buscava un perfil professional i docent vinculat a la informació a ràdio i televisió. La puntuació en aquest mena de processos no s'obté mitjançant un examen, sinó aportant mèrits professionals i acadèmics, però a Iglesias l'ha perjudicat la reduïda experiència professional. Mentre que el líder històric de Podemos ha obtingut un 4, la guanyadora s'ha endut la plaça amb un 7,4. Per davant d'ell han quedat tres aspirants més amb puntuacions de 6,65; 6,50 i 4,30. Iglesias sí que ha destacat pel que fa als seus títols però ha tornat a fallar a l'hora d'acreditar experiència investigadora al camp de la comunicació o el periodisme.

Iglesias va publicar recentment el llibre Medios y cloacas.

Iglesias, que fa col·laboracions escrites i radiofòniques en diversos mitjans de comunicació i té un podcast, va anunciar que deixava la política el maig del 2021, després que, un cop va abandonar la vicepresidència del govern espanyol, es va presentar a les eleccions de la comunitat de Madrid i va punxar en quedar en només 10 diputats. "És evident que no contribueixo a sumar, no contribueixo que la nostra força segueixi creixent i consolidant-se", va dir mentre acusava l'extrema dreta d'haver-lo convertit en un boc expiatori. Iglesias va reiterar llavors la seva confiança en la ministra de Treball, Yolanda Díaz, per rellevar-lo al capdavant d'aquest espai, tot i que després se'n distanciaria.

El pas d'Iglesias com a candidat autonòmic a Madrid va suposar en el seu dia una autèntica bomba. Durant uns dies va semblar que seria l'únic candidat amb la suficient força (i èpica) per disputar de tu a tu la victòria a la totpoderosa presidenta autonòmica Isabel Díaz Ayuso (PP). Arribada l'hora de la veritat, però, l'operació va acabar en una autèntica punxada.