El secretari general de Podemos, Pablo Iglesias, ha afirmat aquest dimarts que està "una mica avorrit" del soroll que genera la investidura de Carles Puigdemont com a president de la Generalitat, i ha assegurat que els diputats de Catalunya En Comú Podem no li donaran suport "perquè és de dretes". Tampoc una hipotètica investidura del candidat d'ERC, Oriol Junqueras, que segueix a la presó.

"Crec que la gent està una mica cansada d'aquestes qüestions", ha dit en una entrevista a Telecinco, encara que ha defensat que Puigdemont no pot ser president "des de Brussel·les" i ha reclamat la formació d'un Govern a Catalunya "que es preocupi de les coses que afecten la gent".

De la mateixa manera, Iglesias ha descartat que els 'comuns' de Xavier Domènech, que va ser el candidat de la formació morada, donin suport a una hipotètica presidència d'Oriol Junqueras. "A nosaltres ens hauria encantat un acord entre progressistes amb PSC i ERC, però uns van acordar amb l'antiga Unió i altres amb Junts per Catalunya, i no estarem ni amb uns ni d'altres", ha explicat.

Amb la mateixa equidistància entre el bloc independentista i l'unionista, el líder de Podemos ha relegat el paper dels diputats de Catalunya En Comú Podem a "un paper modest d'oposició d'esquerres" en el Parlament, avançant que no es decantaran per cap candidat a presidir la Mesa.