El secretari general de Podemos, Pablo Iglesias, ha desvelat que si bé vol formar un govern de coalició amb el PSOE, no aspira a cap "ministeri d'Estat", però sí competències en "carteres socials" que puguin portar el programa d'esquerres a la població. Aquestes declaracions les ha efectuat Iglesias en una entrevista a Los Desayunos de TVE, en què s'ha mostrat convençut que "tard o d'hora" hi hauria un acord amb el PSOE per formar un govern de coalició. Però ha deixat molt clar que no li donaria suport a Pedro Sánchez "a canvi de res" i s'ha mostrat irritat perquè aquest no s'ha esforçat en negociar amb Podemos. Ha afirmat que seria "una presa de pel" que a Podemos li toqués "armar la majoria" de Sánchez: "no li negociaré la majoria absoluta a Pedro dues vegades", ha assegurat amb vehemència.

Iglesias ha apuntat que la seva formació exigirà un "pacte de competències" que permeti que es puguin resoldre "tasques pendents" com la temporalitat en el treball i que hi hagi justícia fiscal.

Iglesias ha deixat molt clar que consideraria "irresponsable" que el líder del PSOE es presentés a la investidura sense tenir lligat un acord de govern.