Pablo Iglesias ha perdut els papers contra Yolanda Díaz i la filòsofa Elizabeth Duval, després de la moció de censura de Vox amb Ramón Tamames. En una piulada, l'exvicepresident del govern espanyol ha continuat amb la seva particular campanya contra la seva successora al càrrec (que aviat presentarà el seu projecte polític, Sumar) i ha criticat el tractament que li han fet mitjans de comunicació com la Cadena SER. "Poques vegades funciona el que a PRISA li agrada com a complement del PSOE", ha etzibat. Però això no és tot: el conflicte ha escalat.

És aquí on ha entrat en joc la filòsofa Elizabeth Duval, que no ha amagat el seu suport a Díaz i ha acusat Iglesias de fer mal a l'esquerra espanyola: "No es tracta de lleialtat a Yolanda Díaz, per més que fos Iglesias qui l'assenyalés com a successora. Es tracta de vetllar pel bé de l'espai polític de l'esquerra". "A mi em sobra molt aquest foc amic. I tant de bo, de cor ho dic, Pablo rectifiqui a temps". Però Iglesias no ha rectificat. Lluny d'això, ha dedicat unes paraules poc amables a la filòsofa.

"Senyora, faci'm el favor d'amollar-me el braç i deixi de fer creure que es pot defensar un projecte polític decent des de la tertúlia de Ferreras", ha respost l'exlíder de Podemos. I ha continuat: "Canviar CTXT per La Sexta li haurà donat més fama i diners, però, si no li molesta, no s'apropi més a nosaltres". Amb tot, Iglesias sembla haver oblidat que ell també va sortir molt a La Sexta — tot i que ara té la seva pròpia cadena de televisió. No és l'única cosa que havia oblidat.

Duval li ha recordat que, "fa mesos", la convidava al seu programa, La Base, i que ella hi anava "encantada". "Hem compartit Consell de Redacció i periòdic", ha afegit. Així, la filòsofa ha lamentat com de "trist" que és el "sectarisme" que destil·la algú a qui havia admirat i com de molt "desitjaria que les coses anessin d'una altra manera". No és l'única que l'ha acusat de sectari: centenars d'usuaris de les xarxes socials han criticat Iglesias per perdre els papers d'aquesta manera. De fet, el seu excompany Ramón Espinar també li ha dedicat unes dures paraules: "Es creu el patró de l'esquerra". La guerra és oberta, quan falten només dos mesos per a les eleccions municipals i autonòmiques.