El secretari general d'Unidas Podemos, Pablo Iglesias ha assegurat davant l'imminent resolució del judici del procés que tothom "haurà d'acatar la sentència" i, a partir d'aquí, "parlar de reconciliació" per solucionar la "fractura" de la societat catalana i espanyola.

Davant unes possibles mobilitzacions després d'aquesta sentència, el líder d'Unides Podem ha assegurat que aquestes "estan protegides per la Constitució i la democràcia" i que "existeix un ampli consens a la societat catalana" perquè es produeixin "dins la legalitat i sense violència".

En una entrevista realitzada aquest dissabte a Ràdio Nacional d'Espanya, Iglesias ha afirmat que "toca deixar de costat els discursos de l'odi" i començar un diàleg a "llarg termini i no pensar només en la campanya electoral".

Els magistrats de la Sala penal del Tribunal Suprem que han jutjat la causa del procés ha acordat per unanimitat condemnar als seus principals responsables per delictes de sedició i de malversació i descartar l'acusació de rebel·lió que va formular la Fiscalia, segons fonts jurídiques. La sentència es donarà a conèixer previsiblement dilluns que ve, dia 14.