A Catalunya "s'ha matat per la independència". Així ho ha denunciat el president del PP, Pablo Casado, en referència als atemptats contra l'empresari Josep Maria Bultó i l'exalcalde Joaquim Viola als anys 70. “Afortunadament, ja no es mata, però es continua vulnerant els drets de l’oposició i atemptant contra el pluralisme”, ha afirmat el dirigent popular, que aquest dissabte ha assistit al congrés de Sitges, en què s’ha proclamat el seu aliat Alejandro Fernández com a nou president dels populars catalans. 

Concretament, Pablo Casado ha advertit que, com en el seu moment el País Basc, ara Catalunya és el territori de l'Estat on hi ha “aquella absència de llibertat”. La llibertat, ha avisat en un missatge dirigit a Pedro Sánchez, “no pot ser objecte de diàleg”. Malgrat tot, ha volgut aclarir que mai no ha comparat la situació de Catalunya amb la del País Basc. Ha afirmat que la situació "és pitjor que fa un any".

En aquest sentit, el màxim dirigent del PP ha tornat a denunciar “l’aliança d’independentistes, batasunos i extrema esquerra” amb la qual governa el PSOE, que l’han convertit en “ostatges” dels partits nacionalistes.

“Catalunya és lliure perquè és espanyola, és la seva única garantia de llibertat”, ha assenyalat Casado. És per això que ha reivindicat la importància de governar Espanya. A parer seu, “ara no hi ha resposta al desafiament secessionista”.

Aprofitant que Xavier Garcia Albiol deixa la presidència del PPC per centrar-se en la campanya electoral a Badalona, Casado ha reivindicat la necessitat que el constitucionalisme governi a Barcelona, per acabar amb la seva “irrealitzable obra supremacista i annexionista”.

Nou 155 i més

Per altra banda, Pablo Casado ha insistit que cal una nova aplicació de l’article 155, “amb més amplitud competencial i extensió temporal”. Però això no és suficient, ha advertit el president del PP. “Cal acompanyar-lo d’altres mesures”, ha defensat.

Entre les mesures que ha proposat, Casado ha subratllat una modificació de la llei de símbols perquè els metges o els professors "no puguin atendre o donar classe amb un llaç groc”, o perquè “es respecti l’himne nacional, la bandera o el cap de l’Estat”. En aquest sentit, s’ha preguntat “com pot ser que l’Ajuntament de Barcelona o el Parlament ultratgin el rei per un discurs magnífic”. També ha proposat una modificació de la llei d’acció exterior per impedir l’obertura de noves delegacions exteriors de la Generalitat o la reforma del Codi Penal perquè torni a ser delicte la convocatòria il·legal de referèndum.

Crida a “tornar a casa”

El president del PP ha interpel·lat directament els votants del PP que, en eleccions anteriors, s’han decantat per altres formacions, sense mencionar explícitament Ciutadans. Els ha demanat que “tornin a casa”, que tornin a confiar en el PP. En aquest sentit, ha evitat el terme “vot útil”, però sí que ha parlat d’un “vot fort i eficaç” per oferir una alternativa de centredreta.

“Quan el nacionalisme vol continuar avançant per arruinar la societat i dividir la nostra gent, hem de ser el mur de contenció”, ha defensat Casado, que ha insistit que el PP és l’únic partit que pot salvar Espanya "de l’amenaça separatista”.