El líder del PP, Pablo Casado, ha afirmat aquest dissabte que li produeix "una mica de vergonya aliena" el comportament del Govern de Pedro Sánchez, que, segons el seu parer, ha entrat en una "deriva nacionalista i anticonstitucional" en les seves negociacions amb els independentistes. Per això, ha deixat clar que el líder del PSOE no pot esperar "res" del PP davant de la reunió que mantindran dilluns vinent al Congrés.

Al dinar de Nadal del PP de Madrid que s'ha celebrat al pavelló satèl·lit de la Casa de Campo, Casado ha assegurat que el PSOE porta 16 anys "blanquejant el full de ruta del Tinell" que ara recupera Pedro Sánchez, qui ha elegit "voluntàriament i lliurement" els socis amb qui vol governar.

Casado ha afegit que el problema no és el PSOE, sinó el PSOE de Pedro Sánchez. Ha valorat positivament Felipe González i el PSOE de la seva època: l'ha definit com "un partit sistèmic amb els seus llums i les seves ombres", i ha animat els barons del PSOE a rebel·lar-se contra la marcha actual del partido.

Per tot això, ha recalcat que dilluns li deixarà clar què el PP no li donarà suport perquè és l'"alternativa". "Que no esperi res dilluns perquè trobarà un partit que és l'alternativa per acabar amb aquesta deriva nacionalista i anticonstitucional d'un socialisme que ha perdut la seva essència", ha afirmat rotund.

Després d'assenyalar que el PP porta avisant "més d'un any", des de la cimera de Pedralbes celebrada el desembre fa un any, del full de ruta que ha iniciat Sánchez, ha ressaltat que el seu partit vol "servir Espanya i els espanyols" i no admetrà que el PSC -que celebra aquest dissabte el seu congrés amb la reelecció de Miquel Iceta-- digui que Espanya és una "nació de nacions" o que Catalunya és "una nació" perquè no ho és.

Després han pres la paraula la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, i l'alcalde de la capital, José Luis Martínez-Almeida. Entre els assistents estaven també l'expresident del Senat Pío García Escudero i gairebé tots els alcaldes que governen en diferents municipis madrilenys. Tots ells han degustat un cocido madrileny.