El PP assaboreix la victòria del primer assalt: haver forçat Pedro Sánchez a convocar eleccions de manera immediata. Un Pablo Casado exultant ha comparegut instants després de l'anunci de l'avançament electoral per penjar-se'n la medalla amb un contundent "hem doblegat Sánchez i passem pàgina del malson d'una Espanya agenollada a l'independentisme".

La roda de premsa del líder popular ha estat una autèntica declaració d'intencions de cara a la batalla electoral. Si la campanya andalusa ja va bascular sobre el procés català, Casado ha deixat meridianament clar que per les generals aquesta estratègia s’elevarà a l’enèsima potència. “Aquest 28 d’abril Espanya decidirà si aposta per un model que continuï negociant amb Torra o per un que apliqui un altre 155, que el PP ja té a punt”. I ho ha rematat sentenciant que “vam parar el pla Ibarretxe, el pla Puigdemont i pararem el pla Torra; només el PP podrà aturar l’independentisme”.

Seguint amb la seva línia argumental d’atacar Sánchez per la seva obertura a negociar amb el Govern de la Generalitat, Casado ha qualificat l’encara president espanyol de “cooperador necessari dels colpistes a Catalunya”. Encara més, com si el diàleg amb Catalunya s’hagués dut en secret, quan en realitat s’ha retransmès en directe a través dels mitjans de comunicació, s’ha vantat d’haver “enxampat Sánchez negociant amb Torra”, com quan Aznar negociava amb ETA.

El PP, ha dit, surt a guanyar les eleccions. Visiblement ressentit encara per la moció de censura, Casado ha assegurat que “estem preparats per tornar a governar”. Els populars reuniran aquest dilluns la seva junta directiva nacional per preparar la campanya. De moment ja disparen les primeres promeses, a més de l'aplicació immediata d'un altre 155, abaixar els impostos tan bon punt arribin, si arriben, a la Moncloa.