El líder del PP, Pablo Casado, ha criticat aquest dilluns novament la gestió del president en funcions, Pedro Sánchez, en relació amb l'Open Arms, ja que considera que oferir ports espanyols al cap i a la fi intensifica l'"efecte crida" per a les "màfies" que trafiquen amb persones migrants.

Segons que ha declarat Casado davant els periodistes, després d'atendre la investidura de la popular Isabel Díaz Ayuso, aquesta actuació per part de l'Executiu propicia que les "màfies" que actuen al Mediterrani puguin considerar Espanya "el país receptor de qualsevol mena d'embarcació" on migrants siguin "explotats".

“Taüts flotants”

En aquest sentit, ha al·ludit al que denomina un "pla Marshall" en matèria migratòria, pel qual Europa coordinaria els "esforços d'institucionalització, educació i formació" a l'Àfrica amb l'objectiu que els afectats no es veiessin "abocats" a traslladar-se en "taüts flotants" a un altre continent.

"Fa un any dient el que considero que és un error, que és el plantejament del Govern (en polítiques d'immigració): la unilateralitat, la improvisació, les batzegades i la demagògia", ha postil·lat Casado.

Amb "batzegades", fa referència als passos presos per Sánchez per gestionar allò esdevingut amb l'Open Arms: posar a disposició el port d'Algesires, a Andalusia, "sense notificar a les autoritats", i després un a les Illes Balears en les mateixes condicions.

"Donem la mà per asseure'ns el partit que lidera l'oposició amb el Govern en funcions per veure com podem tenir una posició ferma en un drama en què Espanya sí que pot donar lliçons a Europa", ha afirmat Casado, al·ludint a les polítiques migratòries.