La reunió anual de l’exclusiu Club Bilderberg, que aplega els magnats, banquers, polítics i personalitats més influents del món, comptarà amb la presència d’Inés Arrimadas i Pablo Casado. La reunió de l’anomenat govern del món a l’ombra, se celebrarà a la localitat suïssa de Montreux del 30 de maig al 2 de juny i aplegarà 128 líders de la política, l’empresa i els mitjans de comunicació de 23 països.

El president del PP i la flamant portaveu del grup parlamentari de Ciutadans han estat seleccionats per assistir a la reunió per la presidenta del Banc de Santander Ana Botín, membre de l'Steering Commitee del Club Bildelberg encarregada de triar els convidats espanyols a la trobada. Botín ha ocupat el lloc de Juan Luis Cebrián, de Prisa, en aquest comitè. Casado va caure l’any passat de la llista de convidats en favor de Soraya Sáenz de Santamaría.

Seran quatre els representants espanyols a la trobada. A banda de Botín, Arrimadas i Casado, assistirà Javier Monzón, nou CEO del Grup Prisa. Precisament Juan Luis Cebrián va ser membre durant 40 anys de l'Steering Commitee fins a l’any passat, quan va ser substituït per Ana Botín.

El club Bilderberg té una llarga llista de temes a tractar a la reunió d’aquest any. Està previst que analitzin la situació de la Xina, Rússia, el Brexit, les xarxes socials i la intel·ligència artificial, entre d’altres qüestions. 

La presència d’espanyols a les trobades del Club Bildelberg ha estat constant. La reina Sofia ha estat una de les habituals, així com empresaris com Juan Manuel Entrecanales (Acciona), Juan María Nin (ex CaixaBank), Joaquín Almunia (quan va ser comissari europeu) i nombrosos polítics. Esperanza Aguirre, Jordi Pujol, Manuel Fraga, José María Aznar, Narcís Serra, Pedro Solbes, Rodrigo Rato, María Dolores de Cospedal i José Manuel García-Margallo.