El president del PP, Pablo Casado, ha tornat a posar damunt la taula de la llei de partits i ha defensat que qualsevol organització que reivindiqui actes bèl·lics i violents ha de ser il·legalitzada “com fan Arran i la CUP”. “Hi ha una cortina de fum per tapar que hi ha persones a Espanya que encoratgen la violència”, ha assegurat Casado en una entrevista a la cadena SER, en referència al govern de Pedro Sánchez.

El líder del PP no s’ha sortit del guió i ha tornat a vendre la imatge d’una Catalunya violenta posant coma exemple l’atac amb pintura a la casa del jutge Pablo Llarena o a la comissària de la policia espanyola a Terrassa.

Preguntat sobre si l’exaltació del franquisme hauria d’estar prohibida, el líder del PP ha considerat que si era violenta sí. Amb tot ha criticat que el govern de Pedro Sánchez posi “esquers” amb mocions per condemnar el franquisme o l’exhumació de les restes del dictador per evitar parlar del que passa ara a Espanya. Al seu parer, el franquisme va quedar segellat amb la transició i la Constitució. “ En aquest tema no penso gastar ni un minut més”.

Expulsió i escopinada

Casado s’ha lamentat de la sessió de control de dimecres a Congrés, que va acabar amb l’expulsió de Gabriel Rufián amb l’acusació d’una escopinada fantasma al ministre Josep Borrell. “La sessió parlamentaria és per oblidar”, però enlloc de fer autocrítica ha aprofitat per carregar contra els partits independentistes. “És lamentable que el govern d’Espanya depengui de socis com Rufián”.

En aquest sentit ha destacat que “independentment de la ideologia s’ha de respectar les institucions i el PDeCAT, ERC i Bildu no ho fan”, ha dit.

Whatsapp

Quan al trencament del pacte amb el PSOE per a la renovació del Consell General del Poder Judicial, Casado ha insistit que la informació del whatsapp enviat per Ignacio Cosidó és falsa i ha assegurat desconèixer qui l’ha escrit. Ha acusat el govern espanyol de trencar el pacte en filtrar el nom de Manuel Marchena com a president del CGPJ, fet que ha atribuït a rivalitat dins del Consell de Ministres.

El líder dels populars no ha volgut però contestar a la pregunta de perquè no van trencar el pacte en aquell moment, sinó que ho van fer una setmana després un cop fet públic el whatsapp i la negativa de Marchena a presidir el CGPJ. Casado ha insistit que, per sentit d’Estat, va acceptar negociar amb els socialistes la renovació del poder judicial a l’estiu i ha reclamat al govern de Pedro Sánchez que deixi d’instrumentalitzar les institucions.