El líder del PP, Pablo Casado, ha suggerit aquest dilluns que s'haurien d'il·legalitzar tots els partits independentistes catalans després de la contramanifestació de dissabte organitzada coincidint amb la protesta policial a Barcelona.  

"Sol·licitem la modificació de la llei de partits perquè es pugui actuar ja contra aquells partits i organitzacions a Catalunya que estan encoratjant la violència i incitant a la confrontació civil", ha dit Casado. Concretament, ha fet referència al PDeCAT, ERC i la CUP: "No és admissible després dels aldarulls d'ahir que hi hagi partits polítics que no estiguin condemnant aquestes agressions intolerables, i molt menys que un president de la Generalitat ho aplaudeixi".

Casado també ha carregat contra el president Quim Torra per les seves manifestacions animant els CDR i ha assegurat que Pedro Sánchez ja no té "excusa" per no activar de nou l'article 155 de la Constitució. Casado, que ha comparat l'actuació dels CDR amb la kale borroka, ha indicat que si no aplica el 155, el que ha de fer és convocar eleccions, ja que, si no, serà "còmplice dels colpistes" i quedarà "inhabilitat" per governar Espanya.

Així s'ha pronunciat Casado després que Torra hagi reivindicat aquest dilluns el referèndum de l'1 d'octubre celebrat fa un any i hagi dedicat unes paraules als CDR, als que els ha dit: "Colleu i feu bé de collar".

Casado creu que Torra ha creuat "una altra línia vermella" dient que els CDR "han de seguir pressionant" i "incitant a la confrontació" amb la "kale borroka", i ha dit que els CDR s'assemblen als comitès de defensa de la revolució a Cuba.

En la seva intervenció en el Fòrum ABC, Casado ha dit que "no hi ha temps per perdre" i que hi ha "elements suficients" per aplicar de nou l'article 155 de la Constitució a Catalunya quan avui es compleix un any de referèndum il·legal de l'1 d'octubre.

"Què més ha de passar perquè el govern espanyol posi ordre?", s'ha preguntat el president dels populars, que ha denunciat que l'executiu espanyol continua "absent" mentre membres de les forces de seguretat de l'Estat van ser "apallissats" dissabte en una manifestació a Barcelona. Ha alertat a més que Catalunya no està complint amb la "mínima lleialtat" que ha de tenir una comunitat, i ha acusat la Generalitat de tenir al Parlament "emmordassat". 

El líder del PP també ha parlat en clau de política espanyola. Concretament, ha demanat a Pedro Sánchez que se sotmeti a una qüestió de confiança al Congrés dels Diputats "per veure quins suports té". També ha assegurat que "el PP està preparat per tornar al govern".