El president del PP, Pablo Casado, ha fulminat el president del PP basc, Alfonso Alonso, i li ha comunicat que no serà el candidat dels populars a les eleccions basques del 5 d'abril, segons ha donat ell mateix a conèixer en el compte de Twitter. La decisió d'un candidat alternatiu, però, no s'ha fet esperar. El secretari general del partit, Teodoro García Egea, ha dit en una compareixença urgent, que el candidat serà Carlos Iturgaiz, representant del sector més espanyolista del partit i partidari de l'entesa PP i Cs.

El missatge d'Alonso

D'aquesta manera, en un breu missatge, el líder dels populars bascos ha afirmat que el president del PP, Pablo Casado, "li acaba de comunicar que no serà candidat a les eleccions basques". "Vull agrair tot el suport del PP basc que és i serà sempre el meu partit", ha afegit.

Les decisions de Casado

Casado va comunicar-li a Alonso que seria el candidat a les eleccions a Euskadi el passat 10 de febrer, tot i que alguns dirigents del partit haguessin suggerit que potser no era el millor candidat.

La decisió final del PP de concórrer les eleccions al costat de Ciutadans s'ha pres a Madrid, sense tenir en compte l'opinió dels populars bascos. Això no ha agradat gaire i ha desencadenat en una petita guerra. Casado l'hauria resolt canviant el candidat basc.