Pablo Casado ha visitat Catalunya aquest divendres en la seva primera aparició en la campanya del 21-D. Ho ha fet acompanyat de Xavier Garcia Albiol i el fill de l’expresident Adolfo Suárez, al Museu d’Història de Barcelona. Des d’allà, a pocs metres del saló on va signar-se el Pacte del Tinell per excloure el PP -aquest dijous va complir 14 anys-, el vicesecretari de Comunicació del PP ha advertit que els governs tripartits van iniciar un procés de “balcanització” que els dirigents independentistes han convertit en “ulsterització”.

“Aquí va començar tot. Aquí va començar a etiquetar-se", ha denunciat Pablo Casado, que ha dit que aquell "cordó sanitari" va posar les bases d’una “balcanització”. En aquest sentit, ha criticat que “aquella suposada transversalitat, aquella suposada integració de dos blocs ens ha portat a una ulsterització”.

El vicesecretari del PP ha defensat que el PP ha "rescatat" Catalunya dues vegades. Primer, perquè ha rescatat els catalans de la crisi econòmica, malgrat que ha lamentat que paguen més impostos pels trams autonòmics de l’IRPF. Després, l’ha rescatat “amb el 155” per a “recuperar la legalitat política, la concòrdia social i la recuperació econòmica”.

Si en una ocasió anterior va citar el president Lluís Companys, aquest divendres ha estat el torn del president Josep Tarradellas, que ha dit que el seu retorn va ser fonamental per l’aprovació de la Constitució espanyola. Ha considerat que el reconeixement previ de les institucions catalanes d’autogovern va ser clau en aquesta transició a la democràcia.