El líder del PP, Pablo Casado, ha desgranat aquest dilluns en un esmorzar informatiu a Madrid la seva proposta per a l’aplicació de l’article 155 a Catalunya, una intervenció que haurà de ser “immediata” i “sense límit en el temps” que permeti que el govern espanyol “nomeni el govern de la Generalitat”.

“A Catalunya no es pot aguantar més la kale borroka”, ha afirmat Casado, que ha demanat també l’aplicació de la llei de partits per “il·legalitzar Arran, les CUP, i totes les formacions independentistes que hagin animat” qualsevol tipus de “violència”.

A més, el líder del PP vol modificar la Llei de finançament dels partits polítics perquè qualsevol formació o associació que tingui líders condemnats per rebel·lió “no cobrin ni un euro de diner públic”, i també eliminar la possibilitat d’indultar presos condemnats per aquest delicte.

A més, vol recuperar per a l’Estat la titularitat dels serveis com l’Educació, que “és una competència nacional” perquè hi hagin matèries troncals a tot l’Estat i que a Catalunya “no es manipuli els nens”.

Contra la reunió Sánchez-Torra

El líder del PP ha criticat durament la possibilitat que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, es reuneixi el dia 21 amb el president de la Generalitat, Quim Torra, a qui ha tornat a qualificar de “desequilibrat” que demana “un vessament de sang” apel·lant a la via eslovena.

Casado, que ha estat aplaudit al Club Siglo XXI quan ha fet aquesta afirmació, ha afirmat que si Sánchez s’ha de reunir amb Torra hauria de se únicament per comunicar-li l’aplicació de l’article 155 de la Constitució a Catalunya. En aquest marc, ha criticat durament que el president espanyol emplaçés la setmana passada les forces independentistes a trobar una majoria de 2/3 del Parlament per a la reforma de l’Estatut. “Va fer com Zapatero quan va prometre aprovar la reforma de l’Estatut” i “es carrega la sobirania del poble espanyol”, ha dit.