El nou partit polític de la Catalunya Nord 'Oui au Pays Catalan' (Sí al país català) és una realitat des d'aquest dissabte.

L'acte fundacional de la nova formació, que s'ha fet a Perpinyà, ha servit per posar en marxa el que fins ara era un col·lectiu amb sensibilitats molt diverses però que comparteixen el sentiment de catalanitat. El coordinador de la formació, Jordi Vera, ha explicat que el motiu que porta a convertir en realitat aquest nou partit és la voluntat de "recuperar la catalanitat que ens han robat". Vera ha volgut destacar els diferents punts de vista que hi ha dins el partit, i diu que això els dóna força. Amb tot, el coordinador del nou partit diu que són conscients quin és el seu àmbit geogràfic i l'electorat al que s'adrecen, però asseguren que "surten a per totes" i diu que tenen previst presentar-se totes les eleccions.

La nova formació política considera que "avui a la Catalunya Nord hi ha una demanda d'una força política que defensi el territori, que defensi la seva gent, que sigui estructurada i que vagi a la conquesta del poder en el territori", ha dit Vera. 'Oui au Pays Catalan' neix per "donar contingut a una demanda social que vol que ens defensem d'una manera organitzada i que no ens passi mai més de ser agredits de la manera que hem estat" ha afegit el seu coordinador.

 

 

El coordinador del partit, Jordi Vera, ha explicat durant l'acte fundacional que la seva "situació s'assembla molt més a la d'Escòcia que a la de Catalunya". "la majoria de catalans del nord no parlen ja el català", ha explicat Vera que es planteja, entre els objectius de la formació política, retornar el català "d'allà on va ser robat" i "el reconeixement total de la nostra identitat" . El coordinador de 'Oui au pays catalan" ha recordat com la república francesa va perseguir el català: "El català fa molts anys que està prohibit a l'escola". Ara el principal objectiu és tornar-lo als centres educatius i a les institucions.