El secretari general de Sortu i exportaveu de Batasuna, Arnaldo Otegi, ha relatat aquest dimarts al seu compte de Twitter com van ser les "tortures" que hauria rebut a la caserna d'Intxaurrondo i a la direcció general de la Guàrdia Civil a Madrid. En un fil de missatges, el basc ha volgut fer públiques aquestes pràctiques coincidint amb el dia mundial contra la tortura.

Otegi assegura que, el primer dia en què va ser detingut, li van posar una camisa de força per després submergir-lo "una vegada i una altra" en una banyera "fins a perdre el coneixement". "Segueixen amb la banyera, però l'acompanyen de la utilització de descàrregues elèctriques. Durant tot el dia", explica sobre l'endemà. Així, relata fins a sis dies, que van acabar amb el seu ingrés a presó. 

Aquest mateix dimarts, el Tribunal Europeu dels Drets Humans ha condemnat Espanya a indemnitzar dos membres d'ETA, Igor Portu i Mattin Sarasola, per un tracte "inhumà i degradant" per part de la Guàrdia Civil. A més, també es compleixen 37 anys de la mort de Joxe Arregi per tortures a la direcció general de la Policia Nacional a Madrid, tal com recorda Otegi.