El secretari general de Sortu i capdavanter d'EH Bildu, Arnaldo Otegi, tornarà dissabte al Palau de Congressos del Kursaal de Sant Sebastià per realitzar "una revisió històrica" del passat, en un fòrum organitzat pel diari Gara

Els organitzadors han informat que en l'acte Otegi pretén oferir "una visió sobre el passat, el present i el futur", en el mateix escenari on el 2009 "va donar les primeres pistes sobre el que seria el canvi d'estratègia de l'esquerra abertzale", cap a l'aposta exclusiva per les vies polítiques i democràtiques.

A més, recorden que el 2011 l'exportaveu de Batasuna ja estava a la presó quan ETA va prendre la decisió de deixar les armes. Gara apunta que sobretot d'això parlarà Arnaldo Otegi el 30 d'abril, a partir del migdia. En aquest fòrum, Otegi respondrà també a preguntes de "professionals de prestigi" i de lectors del diari basc. 

D'aquesta forma, Otegi tornarà al Kursaal després que el 5 de març, quatre dies després de sortir de la presó de Logronyo, participés en un acte de benvinguda que li va oferir EH Bildu, i nouvingut d'"una gira europea" per Irlanda, Regne Unit, on es troba avui mateix, i Bèlgica, per parlar sobre l'actualitat d'Euskadi i "defensar la creació d'un Estat basc en la UE".