El coordinador general d'EH Bildu, Arnaldo Otegi, ha visitat aquest dilluns el vicepresident Oriol Junqueras a la presó de Lledoners. A banda de reunir-se amb Junqueras, Otegi també ha vist la resta de presos polítics que es troben al mateix centre: Joaquim Forn, Jordi Turull, Josep Rull, Raül Romeva, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

A la sortida de la visita, ha reiterat el suport del moviment independentista basc a Catalunya, dos pobles que han compartit "una història de patiments", però que també han reivindicat junts "els seus projectes d'Estat i de llibertat". "Avui, aquí, tornem a coincidir en aquests anhels i desitjos", ha sentenciat, assegurant que "no hi renunciarem".

A més, ha demanat no oblidar les preses, Carme Forcadell i Dolors Bassa, i els exiliats, amb qui ha mostrat la seva "solidaritat absoluta". Per acabar, ha recordat la frase del primer lehendakari, José Antonio Aguirre: "Nosaltres, sempre amb Catalunya". Otegi ha fet aquestes declaracions a les portes de Lledoners amb un llaç groc a la solapa.