L'equip de reporters d'investigació del Boston Globe que destapa escàndols de pederàstia efectuats per capellans, ha guanyat aquesta matinada l'Oscar a la millor pel·lícula i al guió més original. Sota el nom"Spotlight", una pel·lícula basada en fets reals de Tom McCarthy, s'ha endut el premi gros de la 88a edició de la gala.

"El renacido" també s'ha emportat part del protagonisme dels Oscar, tot i que només ha guanyat tres premis de les 12 candidatures on hi era present, un d'ells a la millor fotografia. Els altres dos han estat per Leonardo Dicaprio, que ha guanyat el premi a millor actor per primera vegada després d'haver estat nominat cinc vegades en altres edicions, i per Alejandro González Iñarritu a millor director per segon any consecutiu.

De la seva banda, "Mad Max: Fúria a la carretera" ha eclipsat la gala arrasant en les categories tècniques i s'ha emportat sis premis dels 10 a què aspirava. Brie Larson s'ha emportat l'Òscar a millor actriu per "L'habitació" i Ennio Morricone, als seus 87 anys, a la millor banda sonora per "Los odiosos ocho".

Cursa per la investidura

Deixant de banda la gala dels Oscar, i entrant en terreny polític estatal, avui se celebrarà el comitè federal del PSOE, que vindrà molt marcat per la consulta celebrada dissabte i pel debat d'investidura que començarà demà. El pacte amb Ciutadans va ser avalat dissabte pels militants socialistes amb un 79% dels vots afirmatiu, i amb una participació del 51%. A Catalunya la participació va ser més baixa, del 31,32%, i el vot positiu del 77,90%.

El debat d'investidura començarà demà amb el discurs del candidat a la presidència Pedro Sánchez. Les intervencions de l'oposició, però, seran dimecres, i després es farà la votació. Si Sánchez no aconsegueix l'aval del Congrés, hi hauria una segona votació divendres.

Es preveu, doncs, una setmana de molta expectació mediàtica a Madrid, on les mirades se centraran en els avals d'aquest pacte PSOE-C's. Després que Podemos s'aixequés de la taula de negociacions, sembla difícil que el candidat socialista pugui sortir investit, ja que necessitaria l'abstenció d'algun altre grup en segona volta.

A Catalunya, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, es reunirà amb el president del Partit Liberal Demòcrata Europeu (ALDE), Hans van Baalen. A la tarda també es reunirà amb la Junta Directiva d'Òmnium Cultural. Alguns partits, com ERC, C's, el PP i ICV, també valoraran l'actualitat política.