El recentment designat ministre de Transports i Mobilitat Sostenible, Óscar Puente, qui va ser protagonista absolut de la investidura fallida de Feijóo per la seva compareixença sorpresa en representació del PSOE i el discurs tan contundent i ple de cleques carregant contra els 'populars', ara està prenent molt de protagonisme des que ha pres possessió de la cartera ministerial, ja que el socialista val·lisoletà no té por d'enfrontar-se als micros dels periodistes i contestar amb claredat preguntes incòmodes, amb millor o pitjor encert. En aquesta ocasió, en una atenció als mitjans, Puente ha comparat la llei d'amnistia al Procés a casar-se 'de penal' perquè la dona s'ha quedat embarassada. És un símil "tronat", com ha admès el mateix ministre socialista tot just abans d'expressar-ho, tot i que no s'ha mossegat la llengua per a evitar fer-lo.

El símil d'Óscar Puente l'ha exposat en considerar que tramitar l'amnistia de forma exprés, a correcuita, ha estat "convenient" per la necessitat dels vots de l'independentisme català per a la investidura de Pedro Sánchez, però que d'igual forma sense aquesta urgència s'hauria aprovat al llarg de la legislatura. I aquí ve la comparació: amb la dona es casaria igual, perquè s'estimen, tot i que hauria estat uns mesos més tard, exemplifica el ministre Puente, i l'embaràs inesperat ha estat només aquest mòbil exprés que ha fet accelerar un compromís que hauria arribat igualment. "Doncs això és el mateix", conclou Puente, rialler.

Bromes i crítiques a les xarxes

La comparació desafortunada d'Óscar Puente no ha trigat a viralitzar-se a les xarxes, que s'han omplert de missatges crítics i bromes sobre el símil del ministre: "Li durarà el ministeri un quart d'hora. Cada vegada que obre la boca és pitjor que l'anterior", "Quin pallús", "Gañán", "Ha nascut una estrella", "O sigui que Pedro Sánchez està prenyat del separatisme, i per això s'ha de casar", "Supera Ábalos", "El nivell és esperpèntic", "Ho sento per la seva dona", "A aquest l'han posat de titella perquè ens esplaiem", "És una mica marranot el paio", "No es pot ficar més la pota", entre altres valoracions de les surrealistes declaracions del ministre Puente.