El secretari general de Vox, Javier Ortega Smith, ha carregat aquest dilluns contra la "ideologia de gènere" i ha titllat la violència masclista d'"una gran mentida" i ha remarcat que "negar això" és com "negar el dia o la nit".

Així ha respost el també portaveu de la formació a l'Ajuntament de Madrid al discurs del fiscal general de l'Estat, María José Segarra, durant l'Inici del Nou Any Judicial a la Comunitat de Madrid al Tribunal Suprem, en el qual ha fet especial menció a la violència de gènere.

En declaracions als periodistes en finalitzar l'acte, ha ironitzat que les seves afirmacions podien semblar "políticament incorrectes" i ha retret que "només se centrés" en la violència masclista, encara que ha matisat que aquest problema és "una cosa gravíssima que cal acabar d'aturar". "Hi ha violència quan s'agredeix parelles homosexuals, hi ha violència quan s'agredeix els nens, els homes i els grans", ha censurat Ortega Smith.

També en resposta a la fiscal, ha rebutjat que "pretengui que la instrucció dels processos penals recaigui en la Fiscalia", ja que, segons entén el portaveu de Vox, a Espanya no hi "ha una total i absoluta garantia de la seva independència". En aquesta línia també li ha criticat que no hagi esmentat el "delicte de col·laboració en la immigració i les màfies de tràfic de persones".

Finalment ha agraït al president del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i del Tribunal Suprem, Carlos Lesmes, el reconeixement als treballadors del Tribunal Suprem que han format part del judici al procés, que ha qualificat de "cop d'Estat".

"Esperem que d'una vegada per totes es tracti a la justícia com es mereix, dotant-la dels mitjans humans i reformes processals que facin que hi hagi tutela judicial efectiva", ha conclòs Ortega Smith.